Honlap címe

Zöldbabfőzelék


Hozzávalók:

4 evőkanál étolaj

600 gramm zöldbab

1 közepes fej vöröshagyma

300 ml víz

őrölt feketebors


A habaráshoz:

200 ml tejföl

3 púpozott teáskanál búzaliszt

2 púpozott teáskanál fűszerpaprika


Elkészítés:


1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.


2. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát

.

3. Hozzáadjuk a zöldbabot.


4.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.


5. Vízzel felöntjük, összekeverjük.


6. Fedő alatt kb 10-15 perc alatt omlósra pároljuk a babot.


7.Most elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet, és a pirospaprikát csomómentesre keverjük egy habverő segítségével.


8. A habaráshoz folyamatos, gyors keverés mellett hozzácsurgatjuk a bab levét - ezzel hőkiegyenlítünk.


9. A habarást a babhoz keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítjük. Ha túl sűrű lesz a főzelék, víz hozzáadásával állítjuk be a sűrűséget!


10. Ízlésünk szerint után ízesítjük sóval, borssal. Esetleg tejföllel, fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.