Zöldbabfőzelék
Hozzávalók:
4 evőkanál étolaj
600 gramm zöldbab
1 közepes fej vöröshagyma
300 ml víz
só
őrölt feketebors
A habaráshoz:
200 ml tejföl
3 púpozott teáskanál búzaliszt
2 púpozott teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés:
1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.
2. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát
.
3. Hozzáadjuk a zöldbabot.
4.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
5. Vízzel felöntjük, összekeverjük.
6. Fedő alatt kb 10-15 perc alatt omlósra pároljuk a babot.
7.Most elkészítjük a habarást. A tejfölt, a lisztet, és a pirospaprikát csomómentesre keverjük egy habverő segítségével.
8. A habaráshoz folyamatos, gyors keverés mellett hozzácsurgatjuk a bab levét - ezzel hőkiegyenlítünk.
9. A habarást a babhoz keverjük, visszatesszük a tűzhelyre, és főzelék állagúra sűrítjük. Ha túl sűrű lesz a főzelék, víz hozzáadásával állítjuk be a sűrűséget!
10. Ízlésünk szerint után ízesítjük sóval, borssal. Esetleg tejföllel, fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.